Activerend werk

Soms is het spannend of lastig om te starten met werk. Activerend werk biedt mogelijkheden om met begeleiding te ontdekken wat bij jou past. Zo kun je uitzoeken en ontdekken waar je interesses liggen en waar je goed in bent. Het wijkteam kan je ondersteunen bij de route naar Activerend Werk, maar je kunt je ook zelf aanmelden. Op de website van Activerend Werk zie je verschillende werkplekken waar je kunt leren en jezelf kunt ontwikkelen. Het wijkteam kan je door bemiddelen naar Vloww.

Wanneer is Activerend Werk iets voor jou!

  • Je bent inwoner van Arnhem en/of omliggende gemeenten en minimaal 16 jaar.
  • Je wilt stappen zetten op weg naar werk.
  • Je kunt daar ondersteuning bij gebruiken.

Dit zijn de mogelijkheden:

Wat past bij jou?

Je weet niet wat je wilt of kunt. Je wilt dit onderzoeken. Om te ontdekken wat bij je past ga je in gesprek met een consulent Activerend Werk. Ook ga je samen op verschillende werkplekken kijken. Zo kom je erachter wat je goed kunt en waar je plezier in hebt. Daarmee ga je dan verder aan de slag. Je kunt jezelf hiervoor aanmelden via het contactformulier. De wijkcoach kan je eventueel door bemiddelen naar Vloww.

 

Op weg naar werk

Je maakt een volgende stap om jezelf verder te ontwikkelen. Je overlegt hoe je dat aan kunt pakken en wat nodig is. Denk daarbij aan het soort werkplek, begeleiding en opleiding. Als je dit wilt maak je een afspraak met een wijkcoach via Activerend Werk. De wijkcoach kan je eventueel door bemiddelen naar Vloww. Vanuit Vloww organiseren wij het activerend werk in de reguliere sector. Hierbij nemen wij je wensbaan als uitgangspunt en proberen deze zo dicht als mogelijk te benaderen. 

Met Activerend Werk ondersteunen we je en moedigen we je aan om alles uit jezelf te halen. Zo kun je blijvend jouw bijdrage leveren aan de samenleving. In een passende werkomgeving, dicht bij jou in de buurt.

Handig om te weten

  • Je werkt vaak dicht bij huis en in een passende reguliere omgeving.
  • Je onderzoekt of een opleiding je op weg naar werk helpt.
  • Je krijgt niet betaald, maar je kunt een vergoeding krijgen voor bepaalde onkosten.
  • Je zorgt voor je eigen vervoer. Als je daar vragen over hebt, dan denkt de wijkcoach met je mee over mogelijke oplossingen.
  • Je hoeft voor Activerend Werk geen eigen bijdrage te betalen.
 
 
 

Meer weten?

Heeft u vragen over de dienstverlening van Vloww, wilt u iemand aanmelden of heeft u behoefte aan afstemming? Laat het ons weten! (Wij hebben een wachtlijst van 2 weken)